Varför Vida och vad är tanken med en fjäril?

Så hur blev det Vida? och vad betyder det egentligen? Varför en fjäril? Det har varit en del som undrat och det är ju roligt att berätta om vägen fram. För vem älskar inte att berätta om det som känns extra nära hjärtat?
Redan innan namnet var spikat visste jag att jag ville använda fjärilen som en del av min logo. Fjärilar används ofta som symboler för nystart, utveckling, förändring lycka och frihet. Vilket  känns helt i linje med det som jag vill åstadkomma och beskriver också min egen resa och vart jag befinner mig.

Själva ordet Vida kom till efter många härliga diskussioner med främst mina kära systrar. Genom åtskilliga mobilsamtal och sms, gick vi igenom flera förslag, högt och lågt, fram och tillbaks, den ena sämre än den andra, krångliga och invecklade namn som vi ratade längst med vägen. Så en dag sa min ena syster "Men du, vad säger du om att helt enkelt göra det enkelt och ta pojkarnas bokstäver i den här ordningen VIDA"  (med pojkarna menas mina två härliga, goa gossar) Då ramlade det på plats... vi gör det enkelt och det blev Vida Coach & Konsult AB.
Jag ville knyta ihop företagsnamnet med mig själv och min familj, min egen vision om ett liv utan så många måsten och med Vida kändes det rätt och jag var nöjd. Jag berättade det för en god vän och hennes spontana reaktion var "Men vad bra! Det betyder ju Liv på spanska"  och det är ju verkligen det jag vill med mitt företag, skapa förutsättningar för förändring, ett gott liv och att människor ska må bra. Kram/ Birgitta

Vida coach & konsult AB i Varberg

Kommentera gärna:

Nytt inlägg

Lämna en kommentar

Arkiv

Jag är medlem i

Etiketter