Lite starstruck nu...

Ikväll har jag varit på en föreläsning med Frida Ramstedt som Colorama i Varberg annordnat. Det var flera utställare med under kvällen men mitt fokus låg på föreläsningen med Frida från Trendenser.
För mig betydde den här kvällen så mycket... för många år sedan när jag drev webbhandel så följde jag Trendenser och jag har alltid varit imponerad av hennes drivkraft. Hon har haft sin egen väg bland inredningsbloggarna och för några år sedan tog hon ett nytt grepp på inredningen som intresserat mig länge. Hållbar inredning i ordets alla bemärkelser. Hon kritiserar inredningsbranchen en smula och menar att vi bla matas av inredningsbilder som inte fungerar i verkligheten.
Ikväll pratade hon om antropometri och rörelsemönster, känslor och hur vi upplever vår inredning och att vi ska inreda så att det blir bekvämt hemma. Vi ska känna efter vad vi vill ha i vår miljö, vad som passar oss som ska bo där och inte enbart gå på det senaste i inredningsväg. Om vi har möbler som känns bekväma och som vi tycker om blir det njutbart och vi tenderar att behålla dem längre, vi behöver komma ifrån slit och slängmentaliteten. Får en känsla av Feng Shui och jag inser att det mer och mer smyger in tankar om hur vi uppfattar vår miljö runt oss och att vi påverkas av hur saker och ting ser ut.. inredning och psykologi blir neurodesign som är ett begrepp idag. Feng Shui har funnits sedan långt tillbaks i tiden och är högst intressant i dag. Vi pratar om samma saker, inredare och Feng Shui konsulter men på lite olika sätt och vi närmar oss varann.
Ja en timme flyter på fort och kvällens föreläsning som innehöll så mycket mer och dessutom många bra reminders för mig och många nya tips att lära mig mer om, tog slut. Och jag som ofta är något sen på bollen köpte hennes bok ikväll. Det är den sjätte upplagan av första utgåvan ser jag, tror att hon tryckt upp ett par omgångar till. Det talar sitt tydliga språk, hennes bok fyller ett stort hål för oss alla som är inredningsintresserade. Nu väntar många timmars intressant läsning framöver och många tips och trix att ta till mig. Kram Birgitta

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln