Vi hjälper varandra, det blir så mycket roligare då!

Att uppmuntra kvinnor att ta plats är något jag verkligen brinner för. Trots att människor i ens närhet trycker ner och hånar så ska vi följa våra drömmar och göra det vi vill och tror på. När vi tar stegen fram för att äntligen våga göra det vi vill ska vi inte låta någon stoppa oss genom trista kommentarer som att vi inte klarar av att driva företag, att vi är lata och inte vill jobba och all annan skit som personer kan med att häva ur sig. Vi har nog med historia bakom oss som säger att vi ska vara och göra si eller så.
Jag coachar många kvinnor som kämpar med tankar som att inte kan väl jag... och jag tänker också i de banorna emellanåt, tvivlar och tänker negativt.
Vi behöver alla stötta varann, både män och kvinnor och inte säga saker som trycker ner utan saker som lyfter. Så ställ dig frågan... kan jag hjälpa någon i min närhet att ta stegen att förverkliga sin dröm som entreprenör eller vad som.. gör det du kan för att hjälpa, sprid och dela, ta en kaffe ihop och visa intresse för vad personen vill åstadkomma. Uppmuntra! Säg att personen är grym som tagit steget. Vi behöver alla uppmuntran och pepp någon gång oavsett vad. Kanske kan du rekommendera andra att anlita om du själv inte är intresserad. Vi hjälper varann framåt! Och förhoppningsvis kan vi vända trenden som hon pratar om och faktiskt se att den kvinnliga delen av entreprenörer ökar. Inspirerande TED talk med Camilla Lundin, följ länken nedan.
Why you shuldnt be a "good girl"
Nu hjälps vi åt att öka antalet kvinnliga entreprenörer!
/ Kram Birgitta

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Taggar