Elevcoaching, en insats som gör skillnad!

Det här med elevcoaching är oerhört intressant och här framgår tydligt vikten av just coacher i skolans miljö. Coachen har en viktig plats att fylla tillsammans med övrig personal inom skolan. Jag hade hoppats på att alla skolor med behov hade hoppat på tåget att använda sig av coacher. Genom elevcoaching fångades de elever upp som hade behörighet men som var på väg att kanske inte söka till gymnasiet eller helt enkelt funderade på att hoppa av en redan pågående gymnasieutbildning...vinsterna av att använda sig av coaching är stora och långsiktiga och inte enbart som ett sätt att stödja elever till att slutföra sin gymnasieutbildning. Effekterna sträckte sig längre än så. Min tanke är att har vi råd att inte använda oss av elevcoaching? Som jag ser det, är det en av de rätta vägarna att gå, när det gäller att få så många som möjligt att må bra över tid och samtidigt prestera i skolans miljö. Dessutom går de eleverna ut som vinnare i livet!
Läs hela artikeln här>
Önskar er en intressant läsning och en fortsatt härlig söndag!
/ Birgitta

Etiketter: coaching elevcoach

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Taggar