Det här med arkitektur...

Arkitektur är ett spännande område tycker jag. Inte för att jag är utbildad eller arbetar med just arkitektur utan för att det finns så många fina byggnader och hus att se på. Dessutom har arkitektur en otroligt stor betydelse för hur vi trivs i bostadsområden och inne i städer.
Många av dagens nya byggnader är raka, stela och vassa. Det får betydelse för oss som bor i dessa stadsmiljöer och bostadsområden. De bjuder helt enkelt inte inte in till trivsel.

För många år sedan var jag i Barcelona och tittade på  vackra byggnader bla den här skapelsen La Sagrada Familia. Antoni Gaudi var den ursprungliga arkitekten. Vilka vackra detaljer och vilken känsla det här enorma bygger inger. Kanske inte det huset som jag hade velat ha som granne precis men oerhört vacker med sin detaljrikedom och många symboler.

Under flera dagar fick jag se flera av de vackra byggnader som finns i Barcelona och av alla de berömda byggnaderna, var den här min favorit, Casa Batllo.  Arkitekten är densamma som ovan, Antoni Gaudi. Här hämtade han sin inspiration från naturens böljande former. Den här byggnaden ger en helt annan känsla. Och även om jag inte har någon bucketlist så lovade jag mig själv att nästa gång jag ska till Barcelona vill jag försöka få till en guidad tur inomhus.

För några år sedan gjordes det en test för att se hur vi människor upplever just arkitektur och det var spännande att se resutlatet. Det vi som arbetar med Feng Shui redan vet... att vi påverkas av allt runt omkring oss, blev tydligt i och med det resultatet som de fick fram. Gå in via länken nedan och se hur du själv upplever de olika bilderna och läs vidare. Arkitektur har betydelse!
Att bygga platser där ingen vill vara>
Hur tänker du om det här med arkitektur?
Kram Birgitta

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Taggar