Konsten att boa in sig i sitt nya hem

Det är nu två år sedan jag flyttade till mitt boende som jag har idag. Till 88 kwm som ligger centralt från att ha bott i 160 kwm i en mer lantlig idyll och med öppen planlösning. Omställningen var stor kan jag säga. Ljuden som kom in från gatan och grannarna så nära inpå. Hela hemmet hade liksom krympt ihop. Men allt är en vana. Idag hör jag knappt ljudet från bilarna som kör förbi på framsidan och jag njuter av lugnet som finns på baksidan i den lilla trädgården. 

När det gäller möbleringen i hemmet så har det tagit tid och jag som feng shui konsult och känslig för de energierna som finns i hemmet har stundtals haft svårt att bestämma mig för hur jag vill ha det. Men en del saker har jag medvetet väntat med eftersom det tar ett tag att känna in ett nytt hem.

När jag flyttade in hade jag väldigt lite möbler med mig och jag har kompletterat en del sedan inflyttningen men trots det har jag under våren som varit gjort den STORA utrensningen som så många av er också säkert gjort nu under covid -19 den här våren. Både möbler och inredningsdetaljer som jag tidigare verkligen tyckt om passade liksom inte in här och det har skavt sedan jag flyttat in. Jag behövde också göra ett känslomässigt avslut kring mina saker som jag gjorde mig av med.

Det kan tyckas lite udda men vi har en tendens att känna inför saker som vi en gång köpt eller fått av någon och för mig krävs det ett avslut och det är en process som tar lite tid.  Jag köper dessutom saker till en specifik plats redan när jag gör mitt inköp så det har funnits en plan för just den saken eller den möbeln i mitt tidigare hem redan när jag bär hem den.
Så denna våren har jag ändrat om och flyttat runt och känt in för att sedan lämna bort saker som jag inte längre känner för på samma sätt. Som tur är så har jag systrar som jag kan lämna över till i första hand så en del saker finns kvar i familjen och resten har jag skänkt till second hand.
Nu har det vuxit fram en ny plan för mitt hem och det känns rätt. Vissa saker får ta lite tid helt enkelt. Det där som att renovera köket, badrummet och tapetsera vardagsrummet... ni ser den trista strukturtapeten på bilderna nedan (den är dessutom lite snett upphängd också ). Stora renoveringar som behöver en extra funderare innan tanken sätter sig och jag kan börja på kräver sitt tålamod.

Nedan ser ni bilder på min skänk och hylla som jag äntligen hittat rätt plats till, de köptes in till mitt tidigare hus men har nu hittat rätt plats i mitt nya. De sakerna som finns på bilden är loppisfynd, lite nyinköpt, lite gammalt men viktigast är att de har både nya och fina gamla minnen som jag vill behålla.

Dessa bilder är exempel på hur en liten justering, en liten förändring och förflyttning av saker kan ändra hela känslan. Så kompositionen av saker är viktig helt enkelt. Dessutom behövs det olika former, material och färger, olika element och dessutom en balans mellan yin & yang. Vikten av väderstreck och symbolisk betydelse spelar också en stor roll. Så den som säger att inredning och feng shui-the art of placement, inte har betydelse har inte träffat mig. Jag skulle vilja säga att den betyder allt för ditt hem, dig själv, din familj, din karriär, din hälsa och dina drömmar. Vill du veta mer är du välkommen att höra av dig!
/Birgitta

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Taggar