Våga vara modig och lyfta blicken!

Att våga lyfta blicken och våga möta förändringar och nya sätt att se på livet, min väg fram eller bara våga ta steget mot sin dröm. Allt detta kräver mod och att vi lyfter blicken. Ibland saknar vi modet att göra det som är rätt och riktigt för oss.
För några veckor sedan hamnade jag i dessa funderingar och jag har behövt tid att landa i detta... att vara modig och våga lita på mitt innersta, lyfta blicken och se framåt.
Låt mig förklara lite grann. Jag kan dela in mitt liv i två delar, innan och efter utmattningssyndrom. Innan var jag en person som körde på oavsett vad och jag hade en vilja av stål. Men efter att min hjärna och min kropp sa stopp hö-16 så krävdes det tid för läkning. Det påverkar så klart mitt liv än idag men jag skapar mig de förutsättningar som krävs för att jag ska kunna leva mitt liv utan att hamna i detta igen. För detta krävs det mod att utmana mig. Det finns så klart en rädsla inom mig som gör att jag är vaksam och kanske är jag snabbare än vad jag hade behövt med att dra i handbromsen emellanåt men jag tar det säkra före det osäkra. Men nu är det dags för nästa steg kände jag... och jag plockade fram mitt mod.

Det här med att lyfta blicken och vara modig är någonting som jag alltid har haft med mig genom livet och kanske har jag efter att jag blev sjuk behövt luta mig mot dessa egenskaper extra mycket. Att jag ville driva eget och arbete med människor har jag drömt om länge, redan innan jag blev sjuk den hösten och nu sedan lite mer än ett år tillbaks är detta verklighet. Jag har utmanat mig själv och varit modig och fortfarande känner jag att jag är på rätt väg i livet även om jag tappar fotfästet emmellanåt och kommer in på sidospår med tankar som inte kan väl jag osv...

Men dessa senaste vekorna har jag haft tid för reflektion och hittat tillbaks till mitt eget spår och jag känner att jag valt rätt. Jag tog beslut om att komplettera mitt arbete som livscoach och jag pluggar nu till stressterapeut. Det är en ettårig utbildning och jag blir klar till våren. Dessa två delar kommer komplettera varandra otroligt bra och jag inser att jag kan göra stor skillnad i min hjälp till andra.
Jag känner mig otroligt nyfiken och inspirerad att ta del av det teoretiska kring stress och de metoder som jag kommer lära mig under detta året. Modet att våga kommer igen eftersom det är smärtsamt för mig att läsa om effekter och skador som utmattning kan ge hjärnan men att jag också känner tacksamhet att min hjärna kan återhämta sig så pass bra och jag får en större förståelse för de problem som jag haft och som jag har upplevt. Att genomgå den tiden i mitt liv är inget jag önskar någon och om jag kan hjälpa andra att inte hamna i utmattningssyndrom så är det värt allt för mig.

Så nu tar jag modiga steg framåt och lyfter blicken högt upp i skyn och jag hittar rätt väg igen. Vilken resa det kommer att bli!
Vad har du för drömmar du vill förverkliga? Vilken väg tar du för att komma dit?
/Birgitta

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Taggar