Gör testet för att se om du behöver rensa ut!

Självtestet på Vida coach & Konsult för att se om du behöver rensa ut i ditt hem.

Allting har en början... gör testet för att se om du behöver rensa i ditt hem!

Vi har alla varit med om perioder i våra liv där vi inte orkat av olika anledningar hålla efter och rensa undan. Ibland tar livet all vår ork och energi då kan det vara bra att veta att du inte är ensam. För oss som sparar av sentimentala anledningar finns det också hjälp att få... vi lär oss att minnena inte sittar i saker eller i kläderna utan just finns inom oss och att vi inte behöver spara allt för att minnas det vi vill komma ihåg.

Funderar du på om just du är i behov av att rensa ut? Allt stämmer förmodligen inte men är skrivet för att ge dig en fingervisning om vad du kan behöva se över i ditt hem. Stämmer några av dessa påståenden in på dig kan du ha ett behov av att rensa upp i ditt hem, hör av dig om du behöver hjälp!

Välkommen att höra av dig!>

Om du känner igen dig och svarar ja på några av påståenden nedan kan det vara intressant att fundera vidare på om du äger dina saker eller dina saker äger dig.

1. Entre/hall. 
Är det fullt av gamla skor som inte används, trasiga skor, alla jackor hänger framme oavsett årstid, skolväskor på golvet, krokarna räcker inte till, överfulla skålar med småsaker, byrån svämmar över av tidningar, reklam och annat löst papper, system av förvaring är otillräckliga, mössor och vantar huller om buller?

2. Köket. Finns det mat med utgånget datum i kylskåpet, bland kryddorna, torrvarorna, för mycket plastlådor,  påsar, plastlådor utan lock, överfulla skåp, svårt att hitta det du behöver, bänkarna är överfulla, ingen arbetsyta, köksbordets yta börjar minska.. trasiga redskap ligger kvar i lådorna, pappers och glasinsamlingen och tomkonserverna svämmer över?

3. Vardagsrummet. Har du gamla dvdfilmer från när barnen bodde hemma, spelkonsoler här och där, ingen förvaring som fungerar för alla böcker, böcker som är ointressanta för dig idag, tidskrifter som du prenumererat på men som du inte längre läser, gamla, trasiga elprylar?

4. Sovrummet. Är garderoberna överfulla av kläder, byrån likaså, det börjar hopa sig under sängen och längst med väggarna, väskor som inte används och smycken som samlar damm, du använder inte en bråkdel av det som hänger i garderoben?

5. Badrummet. Finns det tomma plastflaskor och förpackningar, gamla mediciner och gammalt smink, trötta tandbrostar, överfulla förvaringsutrymmen?

6. Arbetsrummet. Har du pärmar och papper som inte har någon plats, hyllan är överfull, det samlas på golvet längst med väggar och intill bokhyllan, viktiga papper försvinner och du hittar inte det du letar efter?

7. Vinden. Är vinden fylld av gamla flyttlådor som aldrig packades upp, gammalt skolmaterial som ingen vill ha, lådor med saker som ligger i väntan på... arvegods, gamla leksaker, souvernier som köptes in på olika resor men som inte står framme?

8. Garaget. Finns det urvuxna cyklar, gamla barnvagnar, fiskespön/ golfklubborna som inte längre används, moppen som inte lagades eller bilen som helt enkelt inte startade, däcken som är uttjänta och den gamla frysen som ställdes in utan att fungera?

9. Lådorna och skåpen. Hur ser det ut där du förvarar sådant som du ska laga men inte gjort... sakerna du ska måla men aldrig får den där tiden till... kommer du någonsin att ta tag i dessa projekten?

10. Prydnadssakerna som du sparat för att du fått dem från ngn men som du egentligen inte gillar... ska du verkligen fortsätta spara på dem som ger dig dålig energi?

"Din tro formar dina tankar. Dina tankar formar dina ord.
Dina ord formar dina handlingar. Dina handlingar formar dina vanor.

Dina vanor formar dina värden. Dina värden formar din framtid"  

Mahatma Gandhi