Stresshantering

Stress är en del av våra liv och stress i sig är inte skadligt för oss. Vårt system är byggt för att tåla viss stress och det är när vi saknar återhämtning under en lång tid av stress som den tillslut kan bli skadlig för oss. Hela systemet blir utmattat och kan inte själv reglera sig som det ska. Jag som själv varit sjuk i utmattningssyndrom vet hur livet kan rulla på i allt snabbare takt och att det är svårt att hoppa av och dra i bromsen när man som bäst behöver det. Jag vet av egen erfarenhet att sjukskrivningen och återhämtningstiden kan bli långvarig när vi inte lyssnar på de signaler som hjärnan och kroppen signalerar. För att ytterligare fördjupa min kompetens inom stress och stresshantering vidareutbildar jag mig till stressterapeut med KBT inriktning och blir klar i augusti 2021. Men redan nu kan jag hjälpa dig som behöver se över ditt liv och reducera de stressorer som finns och hjälpa dig att leva ett hållbart liv.

Känner du att din nivå för stress är maxad? Upplever du att tiden inte räcker till och att du glömmer av enkla saker i vardagen? Har du svårt att fatta beslut? Känner du att du är uppe i varv hela tiden? Blir du irriterad när någon tar lite längre tid på sig? Har du tappat glädjen och bara känner att du vill vila dig? Eller känner du att du blir irriterad över minsta sak som läggs till i ditt redan späckade schema?

Om detta är du så kan det vara dags att ta tag i alla dina måsten och sortera ut vad som egentligen är viktigt i ditt liv och se över de förändrigar som du behöver göra för att  hitta tillbaks till orken och glädjen till livet igen. För att komma tillrätta med din upplevda stress krävs det att du inser att du behöver göra en förändring samt en handlingsplan för att hjälpa dig och ditt system att varva ner. Dra i handbromsen i tid!
 

Hör av dig så tar vi tag i den skadliga stressen!

"Din tro formar dina tankar. Dina tankar formar dina ord.
Dina ord formar dina handlingar. Dina handlingar formar dina vanor.

Dina vanor formar dina värden. Dina värden formar din framtid"  

Mahatma Gandhi